Jump to content
Covecube Inc.
  • 0
FirstAidPoetry

Stablebit Scanner loses all settings on unexpected shutdowns.

Question

I know it makes sense to check drives after a dirty reboot/crash, but Scanner loses _all_ settings every time this happens.

Temperature overrides: Gone.
Surface scans get set to "Last scanned: Never"
Status: "not checked"
Drive specific Ignore Warnings: Gone.

I thought this might just be a bad install because it's happened numerous times, but I just set up a fresh install of Win 10 Pro x64, and it did the same thing again when my GPU driver tanked.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Make sure that you're on the latest beta.  There are some fixes that should hopefully prevent this from happening in the future.

http://dl.covecube.com/ScannerWindows/beta/download/StableBit.Scanner_2.5.4.3220_BETA.exe

If it's still happening on that version, let us know. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

What is really strange is this:
1. I had a few unexpected shutdowns (no UPS).
2. Scanner had forgotten everything about scan history, ignored SMART warnings etc.
3. I just swapped a backup HDD and of the now inserted backup HDD, Scanner does remember that its last scan was 13 days ago...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 2/18/2019 at 9:01 PM, Christopher (Drashna) said:

Make sure that you're on the latest beta.  There are some fixes that should hopefully prevent this from happening in the future.

http://dl.covecube.com/ScannerWindows/beta/download/StableBit.Scanner_2.5.4.3220_BETA.exe

If it's still happening on that version, let us know. 

I'm on this exact version and unfortunately this Wednesday after a reboot all my drive scan status is once again gone. So far it has happened eight times to me (over a year so on many different versions). I can tell because all the old json files are still there under C:\ProgramData\StableBit Scanner\Service\Store\Json. For whatever reason the drives get completely new ids thus losing all their status.

Let me know what I can do to help troubleshoot this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 3/2/2019 at 8:27 AM, Wiidesire said:

I'm on this exact version and unfortunately this Wednesday after a reboot all my drive scan status is once again gone. So far it has happened eight times to me (over a year so on many different versions). I can tell because all the old json files are still there under C:\ProgramData\StableBit Scanner\Service\Store\Json. For whatever reason the drives get completely new ids thus losing all their status.

Let me know what I can do to help troubleshoot this.

Please open a ticket at https://stablebit.com/Contact

 

On 3/2/2019 at 8:38 AM, FirstAidPoetry said:

I''m also on this beta and while it now remembers the heat override setting for one of the drives, they're all back to believing they have never been scanned.

Please open a ticket at https://stablebit.com/Contact

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...