Jump to content
Covecube Inc.
  • 0
Sign in to follow this  
Thunderballz

Unable to execute shared files over network share

Question

Hi Guys, 

 

I am having a very strange issue with my DrivePool setup. I have DrivePool installed on a media box running Windows 8, 64 bit. DrivePool version: 2.0.0.320.

 

There are four 2TB disks in the pool. On it, i have a number of share folders, that i use to stream media from over the network. 

 

I can open the files on the local media box, but when accessing these shared files from another computer on the network, I am unable to execute any files, regardless of the file type. It will open the application, but nothing will happen. Ie. If i open a video in VLC, it won't play. If i open a notepad file, it will come up empty. 

 

It is not a permission issue, as i can browse the folders, and even edit the names of them. If i copy one of the files over the network to the local PC, it copies in about a second, no matter what size, and will not open locally either, same issue. 

 

I can access shared folders that are created on hard drives that are not part of the drive pool without any issues. 

 

I'm at a loss as to what the problem is.. Any ideas?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Um... antivirus/firewall settings?

 

What size does Windows report for the files that have been copied across but still won't open locally?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sorry i should have mentioned that i checked that, but i don't have any antivirus or firewall settings on any of my computers. 

 

The file size is reported as being correct - the same as on the media box.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Does the same thing happen if you (Push) copy a file from the Windows 8 media machine to another local client?  (instead of pulling thru the network)

 

Is this a new problem or always been this way?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

When I push a file from the media computer to another one, it opens up fine locally. 

 

I believe the issue with copying files has been happening for a long time, but I was still able to stream media via the network until just recently. 

 

I have now removed all of the drives from the drive pool, re-installed StableBit, formatted all drives, and created a new drive pool. Still having the same issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...