Jump to content
  • 0

Internal SSD to Drive Pool full speed, SSD over network to DrivePool won't even saturate gigabit


bobloadmire
 Share

Question

basically an optimization question. I tested all 4 of the disks in my pool with Scanner, they all did about 250-350MB/s, so my USB controllers are good. I enable jumboframes on both the host and clients. Internal SSD has fantastic performance 600MB/s to the buffers and sustains 250-300MB/s after that. I have network i/o boost on, but I cannot get more than about 600Mb/s over the gigabit network, and I'm expecting to get 900+ with overhead. Any tips at things I should look at?

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
19 hours ago, Christopher (Drashna) said:

Have you messed with the autotuning?  if not, that is the usual culprit.  Setting it to highlyrestricted can help, a lot. 

Try running this on any system involved:

netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted

And reboot the system. 

Ok did that, CMD output "OK" so I assume that did it. still capping out at 730ish mbps. Do I need to run that on the client machine as well?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...