Jump to content
Covecube Inc.
  • 0
Merwinsson

Scanner updated (I think) and now drive temps are wrong

Question

Got a popup about a SB Scanner update so I updated.

Drive temps do not seem to be working.

I have 5 of the same drive and the first 4 ALWAYS read 77 no matter what they are doing (including one that has been scanning for hours), and the last one seems to change appropriately.

Here is a screen cap:

 

20190924_135105.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
On 9/24/2019 at 7:12 PM, Merwinsson said:

Got a popup about a SB Scanner update so I updated.

Drive temps do not seem to be working.

I have 5 of the same drive and the first 4 ALWAYS read 77 no matter what they are doing (including one that has been scanning for hours), and the last one seems to change appropriately.

 

 

 

I have the same thing. I am running 2.5.5.3293 and it is throttling C: (which is not helpful...) because it says that the drive is over temp at 48C - when it thinks max temp is 44C (because that is the default max temp in scan control). The disk in question, is a Lexar 240 GB NS100, of which the manufacturer says that max temp is 70C.

I have hooked the default max temp up to 55C - to clear the error and throttling, and I have submitted to Flock for analysis. I guess the DB that Scanner is reading from has incorrect values?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...