Jump to content
  • 0

Is this screen shot showing an error ?


AMCross
 Share

Question

Recommended Posts

  • 0

Okay, I'm pretty sure this is a WHS issue, but still...

 

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_2.x_Log_Collection

Don't enable Tracing, just upload the logs.

Also, could you find, "send to->compressed folder", the "C:\ProgramData\Microsoft\Windows Server\Logs" folder?

Upload the logs to the same place as the Stablebit Logs (the link above has a Box.com upload widget), just reference this thread in the comments.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

i can rdp into server go into mycomputer and access drivepool z with no issues

 

 

I can browse folders using the dashboard as well

 

just have an issue when I try to add new pc's and then change folder permissions and also it shows unknown in tab as per first screenshot

 

 

just added new server folder called roku shows its on G:\ServerFolder\roku  and has 2077gb free space

 

but when I try to move folder to z it does not give me that option just e f g or h:\serverfolder\roku

Link to comment
Share on other sites

  • 0

just tried a test folder on drive D(not pooled)

 

it moves ok

 

just drivepool Z appears to have the issue

 

just downloaded the latest beta as well



also just changed its permissions for users from read only to read/write with no issues using the non pooled folder

 

 

seems to be drivepool Z related

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Okay, so the Pool drive is definitely the only one not showing up right. And the SYSTEM account has full access on the pool.

 

 

I'm assuming if you check the Pool's size in Explorer (My Computer), that it reports the capacity, and correctly?

 

Then, I'm not sure why it would be doing that. But could you get a memory dump of the dashboard?

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_Dashboard_Freeze

 

 

And after doing that, could you completely uninstall DrivePool, and reinstall it?

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_Q8964978

 

This will reset the settings, and require you to reactivate. However, your pooled data will remain intact, as will the duplication status.

After doing this, if the problem is still there, let us know.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

ok did a full reinstall seemed to be ok had free space issue fixed installed scanner and drivepool ran wss troubleshooter and reset drive shares worked to a degree and moved all standard whs shares to drivepool z non of my custom shares as first photo were showing on dashboard under server folders done a reboot and hey presto back to free space error and not able to change folder locations of standard whs shares pictures etc now with the added bonus of no custom shares all my drives are scanning fine with no smart errors shall I open a ticket ? ps if I go into mycomputer drive pool Z and server folders can see all my folders fine

Edited by AMCross
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Okay, this does some to be a very, very weird interaction between DrivePool and WHS. 

 

Have you run the WSS Troubleshooter to "reset permissions on the pool" yet? If not, do that and see if it helps:

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_Utilities

 

If it doesn't, could you head to http://stablebit.com/Contact and open a ticket there?

 

Also, could you enable tracing on the server, let it run for a while and then upload the logs?

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_Log_Collection

And then get a dump of the Dashboard, DrivePool.Service.exe, 

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_Dashboard_Freeze

And of the full system, just in case?

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_System_Freeze

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Huh? I'm not sure what you mean by that?

 

And just FYI, the "reset permissions" option sets the NTFS permissions back to a "stock" or "newly formatted" state. These should ensure that there are NO issues with the permissions.

 

Also, aside from the OS, and the StableBit products, is anything else installed on the system?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Okay, that's what i thought, but I wanted to be sure.

 

Could you grab the information from above and upload it?

Just make sure you include the link to this thread there.

http://community.covecube.com/index.php?/topic/388-is-this-screen-shot-showing-an-error/page-2&do=findComment&comment=2426

Link to comment
Share on other sites

  • 0

done the above and linked to this page

 

strange thing is

 

 

all my household pc (5 in total) I can goto mycomputer/network/servername and view all folders that are missing from dashboard etc

 

and also checked folders for content and it appears to be fine

 

so totally confused now

 

 

lets see what alex says

 

he might want to rdp into my system

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...