Jump to content
Covecube Inc.
  • 0

Stablebit Drivepool Poor Network Performance


gameiam2008@hotmail.com
 Share

Question

Hey all, recently installed Drivepool and scanner on my NAS

It's running Windows 7 64bit, with an i7 975 and 12 GB of ram.

I'm running 2 HGST 4TB 7200RPM drives, and 2 WD 4TB RED 5400RPM Drives in 1 pool, with 2x real time duplication.

I've turned on all the performance options, and turned on Background I/O in Scanner.

 

Copying files over the network to the pool is much slower than copying to a bare drive.

Copying a 30GB file results in ~110MB/s to a bare drive, which is about as high as a Gb network can copy at,

but copying to the drivepool results in only 60-75 MB/s.

 

Copying large amounts of small files also result in a 25% Performance decrease.

 

EDIT:

 

I fixed the problem by turning off balance immediately in the options, that was what was causing the speed issue.

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

I fixed the problem by turning off balance immediately in the options, that was what was causing the speed issue.

 

Yeah, I can see that causing the issue.  The "balance immediately" may be moving files around already, and that could cause performance issues with the file copy.

 

 

But I'm glad you were able to identify the cause and get it working better for you!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...