Jump to content
Covecube Inc.

ezelkow1

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About ezelkow1

  • Rank
    Member
  • Birthday 10/26/1983
  1. And did some more debugging today, got it narrowed down to a single drive in my pool (which is the largest and so with balancing apparently it had become the default for a while). That one drive was showing the slow writes while all the other drives would not. It then dawned on me that I had probably not actually done a cold reboot of my drive enclosure since doing this new build, only swapped the connection. Did a cold reboot on it after the machine had come up, and now it appears to be at full speed on all drives. So something either with the enclosure, or the enclosure<->new ma
  2. Im good with just the write speed of my normal hdd's, since all the ones I have can top out at like 180-190mb/s, I just need them to be able to keep up with gigabit downloads which they can do easily. But when they have their write speed cut down to 1/3 then it becomes noticeable, especially when it seems tied to drivepool and not the hardware/OS/anything else since I can get their full write speeds just by assigning a drive a letter to them directly
  3. I was fully updated on my last build but to double check today I also tried reverting to an older build I had stashed on a backup and it showed the same issue. I opened a ticket today and submitted logs
  4. Also to add to this. If I assign a drive letter directly to one of the drives in my pool and then attempt writes to that drive, they also run at full speed, ~180mb/s So it really seems to me its pointing to something with the drivepool driver/software cause this write slowness
  5. I had been using drivepool fine on my previous build which was an intel based machine. Its read/write speeds to all the drives in my storage box were acceptable for being usb3.0. However I recently did a new build, amd this time. The pool got recognized correctly and works on the new build, however write speeds are much lower, and also lower than another external drive I have as just a backup drive (this one is usb3.0 and a 5400rpm drive as well where my storage box is all 7200rpm drives). On this new build the pool will read at the usual full speed ~150mb/s, however write speeds hover
  6. So it managed to get cleared after I did a full reinstall of scanner wiping out all the settings and letting it start a new scan. So something must have happened during my first install, maybe started/stopped a scan or something at a bad time? Im not sure, but after that it showed the disk as being fine
  7. ^ This I have this for a while on my system and just didnt bother to fix it, i.e. a samsung ssd reported as a wd hdd, etc, I had about 3 drives that were wrong. All you have to do is go in to device manager, uninstall, reboot. Windows will pull the correct names and still maintain drive letters and what not
  8. Im also wondering why it keeps reporting that the file system is damaged. Ive run chkdsk on it multiple times and its found no errors, but scanner keeps reporting it has issues
  9. I think I managed to find a way using TAKEOWN and ICACLS, since anything via a gui just kept creating all sorts of errors and were basically unusable. So letting this run to see if all permissions get reset properly. What Im more concerned about though is, is this a common occurrence when just hitting the repair button? That you basically lose all ownership of the drive and have to completely repair permissions? It just gives me pause on hitting anything automated in the scanner UI
  10. I got a notice that one of my drives had filesystem errors and needed to be repaired. I let it start it and eventually it said it failed. Now I cant access the drive at all. So what do I have to do to actually be able to use the drive again? Is all my data lost by even attempting a repair when at least it was usable before? If I try to view it I get 'access denied'. Ive tried rebooting, changing security permissions, nothing seems to work. I think the files do still exist since I could see when I tried changing permissions that it was about to go through every file o
  11. So over the years Ive thought about getting a jbod enclosure since i wanted something I could just add drives to as needed, and drivepool seems like just the software to manage it without too much worry of data loss (i.e. only lose whats on a dead drive). I was wondering what happens with drives with existing data though. I tried the demo and added some existing drives, saw it created an empty drive with whatever free space was available, but I did not see any sort of 'conversion' type of option. So is there a way to have it start transfering files of drives added to a pool to act
×
×
  • Create New...