Jump to content
Covecube Inc.

xazz

Members
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

xazz last won the day on January 29

xazz had the most liked content!

About xazz

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

303 profile views
  1. Yes, sorry, it has resolved itself. I turned on the "Duplication Space Optimizer" balancer and after several balances over the last week "Unusable for duplication" is now zero
  2. From my reading elsewhere on the forum, i see that i should have enabled the "Duplication Space Optimizer" balancer. I will do that now and let you know how it goes.
  3. 1.56TB seems a sizable amount that is "Unusable for duplication" Pool is 3 x 8TB, 3 x 2 TB, 1 x 1TB Any recommendations to improve this (e.g. in terms of drive sizes).
  4. Thanks. I agree it isn't a problem, just saying that it's inefficient. It would be good if it was more parsimonious with its remeasures.
  5. Hi My backup file system is built on an old PC and has ten drives connected via USB. It works well. But I am curious about the Measuring process, which takes about two hours. It seems that not only connecting a new USB drive triggers it, but even innocuous USB state changes such as turning on a USB powered fan (to help cool the Seagate IronWolf drives, which often run hot). Is it my system, or is it supposed to work that way? Thanks
  6. I had this same issue. I changed the partition size of one of my SSD disks, and then DrivePool thought it was another DrivePool disk (i.e. I had two drive pools showing). I formatted the SSD partition and restarted Windows, which stopped the disk showing as a drive pool, but I could not get it to appear in "Non-pooled". But after clearing the settings it appeared again, and i was able to add it back to the DrivePool. Thanks
  7. Thanks, I deleted all the placement rules and it is stable now. Would be good if there was an easy way to specify a preferred destination drive for each of my folders, so if the system fails it would be easier to recover data.
  8. Next day after balancing has completed:
  9. I have DP setup with 8 HDDs and one SSD. The SSD is configured to be the first location for all files and seems to work as such. The issue I am seeing is that as part of the balancing, it competely fills the SSD, and then offloads them them onto one of the drives. One day I will check it and the SSD will be full, the next it will be empty. This has been going on for weeks (months?), and seems very inefficient (in terms of power and wear). Just to be sure I looked at the content of the SSD (S:\) and the files are old ones, not any that would have been newly copied to the SSD (which should get less than 1GB of new files in a day). Possibly it is related to anther error I often see: x GB could not be moved because a suitable destination could not be found. Maje sure you have enough disk space in order to satisfy your file placement rules and they're not conflicting with other balancing settings. I'm not sure why I am getting this as: - I only have one balancing rule "SSD Optimizer" - All File placement rules are set to "Allow files to be placed on other disks..." Thanks for any advice.
  10. Yes, I'm glad too, it's almost five times as fast. Would like to see an option for it to duplicate after balancing completes and a "Duplicate Now" method alongside "Re-Balance"
  11. Upgraded to Beta 833 and it seems to be working now. To clarify one point, Balancing does not perform duplication, does it? Duplication is only performed at the time specified in the settings file. (Ideally it would duplicate from the SSD, rather than balance to an archive HDD, and then duplicate from that).
  12. Also, just to clarify, I tried the various File placements settings to no effect.
  13. Sorry Chris, you're right, it does show as checked in my screenshot (I must have been testing the effect at the time). At any rate, it is unchecked now, and does not seem to make a difference.
  14. Hi Chris Sorry, no, I'm not using the "Ordered File Placement" balancer. "SSD Optimizer" is the only balancer I have enabled. Though I am using File Placement rules. File system logging is enabled. I just copied a file to the pool. However there is no log file from today in: C:\ProgramData\StableBit DrivePool\Service\ErrorReports
  15. 1. I've toggled all of the file balancing options, and even tried disabling the file placement rules, but I cannot get it to write to C drive at all 2. You were right. It was so busy doing its inital duplication that it never duplicated fully. Now it shows as fully duplicated. 3. Again, I was too impatient. After a few rounds of balancing the value is now zero 4. For each of my folders, I have specified the 8TB drive and one other, so hopefully that will put one copy of each file on the 8TB drive
×
×
  • Create New...