Jump to content
Covecube Inc.

propergol

Members
  • Content Count

    80
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by propergol

  1. no no no I was trying to backup folders but from the Drivepool "virtual" HD letter directly. Anyway I will give a try to others simple copying programs you did give as example. Acronis is adding a layer of unedeed software that I like less and less... Thanks a lot again for your prompt assistance.
  2. Hello, if I use Acronis True Image to backup some folder on my pool onto a HD outside the pool, is it supposed to work without issue? Because I did tried and for some reason it is abnormaly slow to start the backup (most of the time I did cancel it). At first I thought it could be the "bypass file system filter" option that was the problem, so I did disabled it : same ultra slow result. The other thing I can think of is that I use Windows 10 insider but only "slow ring" version not fast one. So maybe it is absolutly not related with DrivePool but I prefer to ask Thanks
  3. I will do again a clean install of the Win 10 machine running DrivePool when Redstone version would be released 2 august. I will only install Windows as soon as some ISO would be released by Microsoft. Then install DrivePool and won't install anything else. I will then report if the 2 events logs remain.
  4. Unfortunatly, I did wipe everything from c: drive I could try to share again the whole pool drive letter to reproduce the crash. I will do it asap.
  5. Hello, sorry for the late reply. At the time the server crashed (and when the dump was created) it was running "standard" Windows 10 64bit. That's only after having tried a lot of thing that I decided to go on fast ring and even on this fresh install I did managed to reproduce the crash. On this new install, Bitdefender wasn't yet installed but only DrivePool and eventlog report was still showing this 2 errors. But Bitdefender was installed on clients (Windows 10 64bit fastring). So it would mean that a client running Bitdefender would be able to crash the DrivePool server without B
  6. This is the version I did installed but it gives the same error.
  7. I don't know if you had a look to my mem dump but anyway I decided to reinstall Windows. I did sign for insider fast ring, as the last insider is very close to the august Redstone version. To be more specific I did let the insider update proceed then I did reset Windows to start as clean as possible. Installed again DrivePoll and it find itself my pool of 4 disks and everything looks ok, but I still face envent log errors and sadly managed to crash the server again. This time I think I have norrow down the root of the issue : sharing this whole DrivePool disk. It was working o
  8. I was using Windows 10 current version. I am uploading the memory dump. So far here is what I have done (take a sit ) : -clean uninstalled both DP and Scanner -cleaned registry -reinstalled only DP latest beta -uninstalled Bitedefender Total Security (Control pannel/remove program + specific uninstaller) -uninstalled Malware Byte (Control pannel/remove program + specific uninstaller) -removed folder associations between my hard drives and folders (was done to say to my AV to not scan those folders but rather scan DrivePool drive) -run chkdsk /spotfix on my c drive -run SFC
  9. I don't know what is happening, maybe a recent AV update but my server crash when I access some share folders. The first time I did noticed it, I was doing some work on Photoshop, tried to save my file so it opened the last used folder, witch was on the server share and photoshop was kind of frozen. I tried to remote desktop to rhe server and noticed it has just rebooted. Whent to event log, a dmp file was created and few errors related to DrivePool. I tried to read the .dmp and it says it can't load symbols covefs.sys. Here are log events : Event 1 : Exception: Cov
  10. glad I did not (like I always do... ) updated to latest beta blindly...
  11. Well, they are still under warranty for 16 month (3 years total on RED drives) and I prefer to sell them now, it would be easier and I would get more money of it 6 TB new one will come with a "fresh" 3 years warranty , kind of turn over, use slightly less power per TB, be a litle faster. I am also thinking to get a backup of the pool or at least part of it on 2x8TB drives. I probably won't go with Archive one even if they are cheaper but NAS one and those still cost a lot... The idea is that I don't want to go with 24 HDD, 24 SATA cables, massive enclosure, massive PSU, big UPS.
  12. Hi, my pool is made of 5x4TB + 3x240GB SSD cache. I have had a very good deal on 6TB RED drives, so I will move my data to 3x6TB, maybe 4x6TB. My data are x2 or x3 duplicated on the current pool. What would be the best, most secured approach to move data? If needed, all disks : 3SSD+ 4x5TB +4x6TB can be pluged at the same time on my SAS expander. I guess the first thing would be use Scanner on all new HDDs. Then can I simply "Add" to the pool one 6TB then "Remove" one 4TB? and so on? Thanks
  13. Yep, sorry, I did forget you already did flagged it for Alex, my bad
  14. Yes Red are very power efficient, maybe the best of all HDD but if I use half number of HDs... RED 4TB : Peak : 1.75A Read/Write : 4.5W Idle : 3.3W Sleep : 0.4W Seagate Archive 8TB : Peak : 2A Read/Write : 7.5W, normalized to 4TB = 3.75W Idle : 5W, normalized to 4TB = 2.5W Sleep : 0.9W, normalized to 4TB = 0.45W 4 RED : 7A, 18W, 13.2W, 1.6W 2 Seagate : 4A, 15W, 10W, 1.8W I know things are more complex (1 Red read/write will be better than 1 Seagate archive read/write) but.... Edit : @Christopher talking about SSD plugin by any chance, did you find the time to make
  15. I wonder if with SSD pluggin acting as write cache they couldn't be use for more general purpose like storing family pictures/movies that can be sometimes deleted, created. My actual setup use 4x4TB WD Red + 1 4TB Green and 3x240GB SSD as cache. The more I think to it the more I wonder if its not a waste of money and power draw. Maybe with 3x8TB archive drives + 3x240GB SSD I wouldn't see any difference with my actual setup...
  16. So can we asume that this disk is a good hardware choice for movie libraries? Movies are 99% of the time written once then only read from time to time.
  17. What's about SSDs clusters size if they are used with SSD plugin on a pool with 64k hard disks? Should SSDs clusters match HD's one? or is it better to leave them at rhe default size?
  18. I am sorry to say that it doesnt work, Sandisk SSDs are still showing empty SMART window. I did even tried "NoWmi" reboot and "Unsafe" reboot : no change Want me to send you one Sandisk and Crucial SSD?
  19. I also use Bitdefender and made zero change in it regarding DrivePool. I even have DrivePool with "Bypass file system filters" disabled and have no issue so far. It must be something else in your config.
  20. I use Windows 10 pro and DrivePool latest betas and everything is fine. I have some issue with SMART reading on some SSDs but it has nothing to do with Windows 10.
  21. I am uploading the logs. Here is what I did : - started DrivePool log - copied 18GB movie to a x1 DrivePool folder - waited for SSD cache to write it to HD - copied the same movie from the same source to a x3 DrivePool folder - waited for SSDs cache to write it to HDs witch took longer since SSDs are emptied one by one. I hope it could help. EDIT : uploading done.
  22. I guess yes because the bars showing SSDs space usage reports used space that is emptied as soon as the data have been written to pool's HDs.
  23. I have recreated partition on the 3 SSDs so they have now the exact same space avaible. I have made other write tests and it realy looks like the same SSD is always used when duplication is x1 so no duplication. An other thing I did noticed is that when writting to a x3 folder, so basicaly to the 3 SSDs at the same time, then in main DrivePool disk perfomance windows, only one SSD write is shown. We should normaly have 3 bars since 3 SSDs are being written.
×
×
  • Create New...