Jump to content
Covecube Inc.

kuba4you

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

  1. Christopher. I have a 50GB Cache drive partition on a SSD. But I can only upload 22.5GB at a time before the throttling kicks in. Event if I switch to fixed size or proportional. Even after unpinning metadata and directories an cleaning the cache, I cannot copy more than 50% of the cache drive size. any suggestions?
  2. Hi. I have a set the cache drive to 50GB, but as soon as I ht 22.5GB of upload data the upload is being throttled. What settings need to be changed to use the full 50GB?
  3. Thanks for the explanation. Generally I find it a bit confusing that you specify a drive size for the CloudDrive although you will never know how much space is taken. So basically I have to upload data and at some point I will get the message that the drive is full. This might be a feature request, but CloudDrive could check how much data is already on the CloudDrive and compare it to the specified drive size. Otherwise I have to do it manually by checking via FTP-Software how much data I have uploaded.
  4. Thanks for the response. Since I have access to the FTP-Server I can check the effective size of the data uploaded. It would be great to see in the UI how much of the given CloudDrive I have created is actually still free and at which point I have to create another one or increase the existing. Currently I have to check manually how much data is already stored there. Further I find the graph for the CloudDrive not very useful if you donĀ“t know how much space is taken. DrivePool for example does show that with the local drives. Additionally my cache drive a strange behavior. Although I have a 50GB limit the uploads are already throttle when I hit about 22 GB of data on the cache drive. Why is that? I have deaktivated the pin metadata and directory option. For clarification: I want to use the CloudDrive as Backup-Drive therefore I use a sync my local data with a cron job with the CloudDrive data. Initially I copy the data by hand since the Cache limits the data I can upload in one go.
  5. Can anybody help me with that?
  6. Hi. I haven't found any detail on that topic, so I'll try it this way: I have created a CloudDrive on a FTP-Server with a local Cache-Drive. Except for the space the local chache files are using, the CloudDrive doesnot show how much space has been used or is free. I have attached a picture as an example: I have uploaded about 10GB in total. I have in the meanwhile cleared the cache drive and uploaded another 4GB, which are shown in the diagrams.
  7. kuba4you

    SFTP Upload Speed

    Hi Christopher. It's about 1.5TB of data mostly Photos and Videos with file sizes of about 20MB and a bunch of documents with quite small sizes. I have used the standard chunk size or did not change any setting during setup. So which settings do you recommend?
  8. kuba4you

    SFTP Upload Speed

    Hi. I am trying to figure out which parmeters influence the upload speed for a SFTP-connection. I setup a second remote server for my data. My max. line upload speed is 40MBit/s the remote line download speed is 200MBit/s. Currently the maximum speed I get uploading data is around 12MBit/s. I have validated that speed in the Windows Task Manager. In the I/O Manager I have set no throttling and 5 download and upload threads. Maximum connections is set to 10. My cache drive is a 50GB partition on a SSD. Upload verification is set to True. Do you have any hints or suggestions
  9. Hi. The new beta version of the scanner software does seem to work properly without errors during disk test. Thanks again for fixing! The Smart values for the SSD are still missing ...
  10. Hi Christopher. That is correct. Version 3078 works properly. I am using the AMCC 3Ware 9650SE-8LPML controller card, which is listed in Windows 10 as "LSI 3ware 9650SE SATA RAID Controller" and has the Hardware ID "PCI\VEN_13C1&DEV_1004&SUBSYS_100413C1&REV_01".
  11. Hi Christopher. Ok. I have uninstalled the scanner completely, going to the registry and the folders on the system drives. After installing the latest beta the scanner now seems to work without reporting the drive errors. So I am not sure what was happening there, but maybe there was a problem with an older installation. Anyway, we can get back to the initial problem. Unfortunately the smart data is still not showing in the scanner window. Update: The problem with the error report and damaged disk remains. It does not show immediately a damaged drive, but as soon as you start a surface scan, damaged sectors are found. I have tried it only with one the drive connected to the controller. I have also found out that with scanner versions up to 2.5.2.3078 BETA the surface scan is ok. Version 2.5.2.3079_BETA shows errors on the first sectors scanned. Both versions are from February 15th this year. Going back to 2.5.2.3078 beta everything scans normally withour errors. Hopefully you will be able to find the bug.
  12. Hi Christopher. I have installted the Beta of the scanner and it just went crazy! I remember that I have installed it before and removed it for that reason. Take a look at the screenshot. It reports sector errors for a couple of hard drives and DrivePool starts to evacuate the drives. The previous version did not report any errors even after multiple scans. I don't know what is going on, but I need to remove the beta to keep the system save. PS: As you can see the "damaged" drives are connected to a RAID controller, but are configured as single disks. One of the connected drives does not seem to be affected. I also did a fresh reinstallation of the Scanner Beta, but it did not change. Scanner is still seen damaged sectors and while scanning on drive (see screenshot) and doing this very, very slowly, the number of unreadable sectors increases.
  13. Hi Christopher. I have attached some screenshots to this post. With the Direct I/O Test tool all SMART values are read and shown (WMI and direct I/O) without checking the unsafe I/O option. The scanner shows an empty dialog. I have uploaded the data to BitFlock (see screenshot for ID). The drive is attached directly to a SATA-port on the mainboard. I have also attached a Samsung 850 Pro to a port on the mainboard and this one shows all values with no problems. I have not tried the beta yet, but will do that as soon as possible. If you need more information, please let me know.
  14. Hi Christopher. I have the exact same problem. Checking the disk with the I/O Test Utility shows all smart values. But the Scanner does not. What setting do I need to change to show the values? Is a reboot necessary? I am using version 2.5.1.3062. Thanks.
×
×
  • Create New...