Jump to content
Covecube Inc.
  • Announcements

    • Christopher (Drashna)

      Login issues   11/07/17

      If you have issues with logging in, make sure you use your display name and not the "username" or email.  Or head here for more info.   http://community.covecube.com/index.php?/topic/3252-login-issues/  
    • Christopher (Drashna)

      Getting Help   11/07/17

      If you're experiencing problems with the software, the best way to get ahold of us is to head to https://stablebit.com/Contact, especially if this is a licensing issue.    Issues submitted there are checked first, and handled more aggressively. So, especially if the problem is urgent, please head over there first. 
  • 0
hovee

Drivepool issue with rclone

Question

I've been using rclone lately to sync files up to my Amazon cloud drive. It is basically rsync for cloud storage. It is an amazing tool. However, I have been unable to sync files from my drivepool drive thru rsync up to my amazon cloud drive. These is a thread that I started on the rsync github page describing the issue. The developer for rsync said he'd like to work with a developer at Stablebit to figure out what needs changed to be able to work properly.

 

Here is the thread.

https://github.com/ncw/rclone/issues/750

 

Is there a developer here that would be willing to reach out to figure out a solve? Thanks for the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Sorry for the long delay,

 

This should be fixed with the latest beta versions. 

 

http://dl.covecube.com/DrivePoolWindows/beta/download/StableBit.DrivePool_2.2.0.754_x64_BETA.exe

 

Alex (the dev) beleives that the issue was fixed here: 

https://stablebit.com/Admin/IssueAnalysis/27103

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well, are you using any antivirus, backup or disk tools? 

And post the results of: http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_Q2159701

These can cause weird interactions, in some cases. 

 

Additionally, what OS are you using and what version of StableBit DrivePool?

 

And are you using network IO Boost? And have you tried disabling read striping? 

In either case, these options are found in the UI, under Pool Options -> Performance

 

And specifically, could you test to see if this behavior still occurs in the latest version?

http://dl.covecube.com/DrivePoolWindows/beta/download/

(specifically version 2.2.0.711)

 

And if it continues to occur, please grab file tracing: 

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_2.x_Log_Collection

This is a kernel level log of what is going on, and should log the specific commands being sent to the pool and how the pool is responding.  

 

If this is an issue on our end, it should catch it, basically. 

 

 

And the best way to contact us is https://stablebit.com/Contact

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thank you for the reply. I will upload some logs in a bit. I am on Windows 10 Pro 64bit. I found out that disabling Read Striping fixed the issue for rclone. I also tried the beta you mentioned and it behaved the same way with Read Striping On - rclone would not work correctly. When I disabled it again in the beta, rclone worked correctly.

 

Results of fltmc

 

C:\WINDOWS\system32>fltmc
 
Filter Name                     Num Instances    Altitude    Frame
------------------------------  -------------  ------------  -----
wcnfs                                   0       409900         0
WdFilter                               16       328010         0
storqosflt                              0       244000         0
wcifs                                   0       189900         0
FileCrypt                               0       141100         0
luafv                                   1       135000         0
npsvctrig                               1        46000         0
FileInfo                               16        45000         0
Wof                                    10        40700         0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I just uploaded my logs. "Service 10-2-16 840pm.zip" I enabled Read Striping and did a rclone copy to Amazon Cloud Drive. It did not upload properly and created the error as described before. The file that I was uploading to look for in the log was "01 I Can't Quit Her.mp3"

 

Note that I'm on Windows 10 Pro 64bit and have Drivepool 2.2.0.711 beta installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Okay, so this is definitely an issue with how we are handling read striping.  Thank you for testing and confirming that!

 

That, and the specific file name in question does help to identify the specific issue, so again thanks! 

 

https://stablebit.com/Admin/IssueAnalysis/27201

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Actually, I have a small request here.... while on another ticket, I remembered/stumbled upon a setting that may help. 

 

http://wiki.covecube.com/StableBit_DrivePool_2.x_Advanced_Settings

  • CoveFs_ReadStripingBlockMode
  • CoveFs_ReadStripingBlockModeNoCache

Try setting the "NoCache" setting to "True" and reboot. See if that helps.

If not, try setting the main setting to "false" and reboot. 

 

Let me know if either of these work.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×